Az amerikai különmegbízott szerint van mechanizmus arra, hogy üzemanyagot juttassanak Gázába

2023. november 4. – 16:19

Másolás

Vágólapra másolva

David Satterfield, az Egyesült Államok különmegbízottja újságíróknak arról beszélt szombaton, hogy ha elfogy az üzemanyag Gázában, akkor van egy elfogadott mechanizmus, amellyel további üzemanyagot lehet bevinni az övezetbe.

Izrael október 7-e óta nem engedett be semmilyen üzemanyag-szállítmányt az övezetbe, és az áramellátást is leállította. Az ENSZ palesztin menekülteket segítő ügynöksége (UNRWA) vezetője szerint Katar és Izrael a konfliktus előtt kötött egy megállapodást üzemanyag-szállításról, és azokból a készletekből maradt tartalékok még vannak az övezetben, de Philippe Lazzarini szerint az UNRWA-nak garanciát kell kapnia az izraeliektől arra, hogy a raktár környéke biztonságos.

Satterfield ma reggel Jordániában újságíróknak nyilatkozva elmondta: a gázai raktárakban lévő üzemanyaghoz az UNRWA hozzájutott, és azt segélyszállító teherautók, sótalanító berendezések és a Gáza déli részén lévő kórházak számára juttatták el.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!