Alagutakból előbukkanó Hamász-terroristákat likvidált az izraeli hadsereg

2023. november 4. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken az izraeli hadsereg a Gázai övezet északi részén több Hamász-terroristát likvidált, miközben alagútaknákat tártak fel.

Daniel Hagari ellentengernagy, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője az X-en (korábban Twitter) közölte, hogy az egyik ütközetben az izraeli erők 15 fegyveressel vívtak harcot, többüket megölték, és megsemmisítették a Hamász három megfigyelőállását.

„Az izraeli csapatok olyan területen tevékenykedtek, ahonnan számos kísérletet észleltek arra, hogy alagútaknákon és katonai telepeken keresztül támadják az IDF-erőket” – írta.

Emellett egy célzott rajtaütés során a Gázai övezet déli részén a gázai hadosztály parancsnoksága alatt álló páncélos és műszaki erők dolgoztak az épületek feltérképezésén és a robbanóanyagok semlegesítésén. Eközben egy alagútból előbukkanó terroristaosztaggal is végeztek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!