Amerikai alelnök: Egyáltalán nem áll szándékunkban, hogy csapatokat küldjünk Izraelbe vagy Gázába

2023. október 30. – 09:01

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai alelnök megismételte, hogy az Egyesült Államoknak nem áll szándékában csapatokat küldeni Izraelbe vagy Gázába.

„Egyáltalán nem áll szándékunkban, és nem is tervezzük, hogy harci csapatokat küldjünk Izraelbe vagy Gázába, és pont” – hangsúlyozta Kamala Harris egy interjúban.

Mint mondta, az Egyesült Államok tanácsokkal, felszereléssel és diplomáciai támogatással látja el Izraelt.

„Izraelnek minden kétséget kizáróan joga van megvédeni magát. Ennek ellenére nagyon fontos, hogy ne keverjük össze a Hamászt és a palesztinokat” – mondta.

„A palesztinok egyenlő mértékben megérdemlik a biztonságot, az önrendelkezést és a méltóságot, és nagyon világosan megmondtuk, hogy a háborús szabályokat be kell tartani, és humanitárius segélyt kell folyósítani.”

Az Egyesült Államok – tette hozzá – meg akarja akadályozni a konfliktus eszkalálódását, és Iránt is figyelmeztette, ne keveredjen bele a harcokba.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!