Ezer macskát mentettek meg a kínai rendőrök, amikor vágódhídra indult velük egy teherautó

2023. október 28. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai rendőrség rajtaütött egy teherautón, amin 1000 macska tartott egy vágóhíd felé, hogy levágják őket, és nyárson előkészített sertés valamint bárányhúsként kerüljenek forgalomba.

A hatóságok egy állatvédő szervezettől kaptak egy fülest még október elején az ország keleti Zhangjiagang megyéjében, amikor feltűnt egy csoportnak, hogy egy temető mellett gyanús, összetákolt ketreceket tartanak.

A szállítmányt annak indulásakor kapcsolták le, és az állatok rögtön egy közeli menhelyre kerültek. Arról nincs információ, hogy történtek-e letartóztatások, valamint hogy befogott kóbor, vagy ellopott háziállatokról van szó.
Az aktivisták szerint egyáltalán nem elszigetelt esetről van szó, és a mostani eset egy komolyabb hullámot indított el, aminek következtében szélesebb diskurzus indult ismét állat- és fogyasztóvédelem mentén egyaránt.

(CNN)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!