Ezer macskát mentettek meg a kínai rendőrök, amikor vágódhídra indult velük egy teherautó

2023. október 28. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

A kínai rendőrség rajtaütött egy teherautón, amin 1000 macska tartott egy vágóhíd felé, hogy levágják őket, és nyárson előkészített sertés valamint bárányhúsként kerüljenek forgalomba.

A hatóságok egy állatvédő szervezettől kaptak egy fülest még október elején az ország keleti Zhangjiagang megyéjében, amikor feltűnt egy csoportnak, hogy egy temető mellett gyanús, összetákolt ketreceket tartanak.

A szállítmányt annak indulásakor kapcsolták le, és az állatok rögtön egy közeli menhelyre kerültek. Arról nincs információ, hogy történtek-e letartóztatások, valamint hogy befogott kóbor, vagy ellopott háziállatokról van szó.
Az aktivisták szerint egyáltalán nem elszigetelt esetről van szó, és a mostani eset egy komolyabb hullámot indított el, aminek következtében szélesebb diskurzus indult ismét állat- és fogyasztóvédelem mentén egyaránt.

(CNN)

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!