Román-izraeli kettős állampolgár is van a Gázába hurcolt túszok között

2023. október 22. – 09:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamász túszai között van egy izraeli és román kettős állampolgár, aki eredetileg az eltűnt személyek listáján szerepelt, közölte szombat este a román külügyminisztérium a News.ro szerint.

„A Tel-Aviv-i román nagykövetség és Románia haifai főkonzulátusa eddig nem kapott konzuli segítségkérést más, Izrael Államban tartózkodó román állampolgárok eltűnésével vagy halálával kapcsolatban” – áll a külügyminisztérium közleményében.

A külügyminisztérium csütörtökön közölte, hogy az izraeli hatóságok újabb, Izraelben tartózkodó, kettős izraeli és román állampolgárságú személy eltűnését jelentették. Eddig négy izraeli-román állampolgárságú személy halt meg, kettő pedig eltűnt.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szerint még 212 olyan túszt tartanak fogva a Gázai övezetben a palesztinok, akiket az október 7-i támadásban hurcoltak el, írja a Telex. A Hamász pénteken „humanitárius” gesztusból szabadon engedett két amerikai túszt. A szervezet saját közleménye szerint még két túszt tervezett elengedni, ám őket „Izrael nem akarta fogadni.” Ez utóbbi kijelentést az izraeli miniszterelnöki iroda propagandának nevezete.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!