Legalább 22 újságírót öltek meg az Izrael és a Hamász közötti harcokban október 7. óta

2023. október 21. – 16:37

Legalább 22 újságírót öltek meg az Izrael és a Hamász közötti harcokban október 7. óta
Utolsó útjára kísérik Issam Abdallahot, a Reuters munkatársát, akit az izraeli hadsereg rakétája ölt meg Dél-Libanonban 2023. október 13-án, miközben az Izrael–Hamász háborúval összefüggésben tudósított – Fotó: Houssam Shbaro / Anadolu / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 22 újságírót öltek meg azóta, hogy október 7-én kitörtek a harcok Izrael és a Hamász között – közölte szombaton az amerikai székhelyű Újságírókat Védő Bizottság (Committee to Protect Journalists).

Az áldozatok között 18 palesztin, három izraeli és egy libanoni van a bizottság közleménye szerint, amelyre a BBC hívta fel a figyelmet.

A CPJ a halálesetek közül 15-öt izraeli légicsapásoknak, kettőt pedig a Hamász dél-izraeli támadásainak tulajdonít. Nyolc újságíróról jelentették, hogy megsérült, három pedig eltűnt vagy őrizetbe vették.

„A CPJ hangsúlyozza, hogy az újságírók civilek, akik válság idején fontos munkát végeznek, és nem lehetnek a háborús felek célpontjai” – mondta Sherif Mansour, a CPJ képviselője.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!