Reuters: Tűzszünetben egyezhetett meg Izrael, Egyiptom és az Egyesült Államok, amíg megnyitják a rafahi határátkelőt

2023. október 16. – 09:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre még nincsen hivatalos megerősítés, de több egyiptomi forrásból tájékozódva a Reuters úgy tudja, hogy arra az időre, ameddig megnyílik a rafahi átkelő az egyiptomi határon, Egyiptom, az Egyesült Államok és Izrael megegyezett egy ideiglenes tűzszünetben.

A rafahi átkelőt helyi idő szerint reggeli 9-kor, tehát nagyjából most nyithatták meg, és az értesülések szerint délután 2-ig lehet nyitva.

A Reuters szerint a Hamász semmiféle tűzszünetbe nem egyezett bele. A határátkelő megnyitásával palesztin menekülhetnek juthatnak át Egyiptomba, a másik irányból pedig humanitárius segély juthat el Gázába.

Ahogy a Guardian is megjegyzi, a határátkelő megnyitása körül elég sok a kérdőjel, ugyanis senki sem erősítette még meg hivatalosan az értesüléseket, az amerikai sajtó palesztin, a Reuters pedig egyiptomi forrásokra hivatkozik.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!