Újabb román állampolgár halálát erősítették meg a Hamász terrortámadásában

2023. október 13. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb román-izraeli kettős állampolgár halálát erősítette meg a Hamász terrortámadásaiban a külügyminisztérium pénteken – írja az Agerepres. Ezzel már két izraeli lakhelyű, román-izraeli kettős állampolgár haláláról tudni a támadások múlt szombati megkezdése óta.

A közlemény szerint egyikük halálhírét október 9-én jelentették be az izraeli hatóságok. A másik személy eltűnését csütörtökön jelentette be a családja, és a halálát pénteken hivatalosan megerősítették.

A külügyminisztérium részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak. Ugyanakkor ismételten megerősítette, hogy határozottan elítéli a terrorizmus minden formáját.

Közölték azt is, hogy a tel-avivi román nagykövetség és Románia haifai főkonzulátusa folyamatosan ellenőrzi az izraeli hatóságoknál a román állampolgárokra vonatkozó információkat.

Közben a minisztérium folyamatosan segíti azokat a román állampolgárokat, akik haza szeretnének térni Izrealből. Csütörtök este és péntek hajnalban további 127 román állampolgár tért haza az országból, ezzel pedig már több mint 2250 személy hazatérését jelentette a külügyi tárca.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!