Kiköltöztették a Fehér Házból Joe Biden harapós kutyáját

2023. október 5. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

Elhagyta a Fehér Házat Joe Biden elnök Commander (Parancsnok) nevű németjuhász kutyája, aki már több alkalommal megharapta az ott dolgozókat – írja az MTI.

Az amerikai elnök fiatalabbik kutyája legutóbb szeptember végén harapott meg egy, a Fehér Házat védő ügynököt. Ez volt a tizenegyedik olyan incidens, amikor a kétéves németjuhász megharapott valakit. A legtöbb ilyen eset egyébként nem a Fehér Házban, hanem Bidenék delaware-i birtokán történt.

Egy dolgozó sétáltatja Parancsnokot a Fehér Ház udvarán 2022. augusztus 9-én – Fotó: Chip Somodevilla / Getty Images / AFP
Egy dolgozó sétáltatja Parancsnokot a Fehér Ház udvarán 2022. augusztus 9-én – Fotó: Chip Somodevilla / Getty Images / AFP

Az elnöki pár szóvivője szerdán közleményben számolt be róla, hogy a Fehér Ház megvált a harapásra hajlamos kutyától, mert „Joe Biden és felesége, Jill Biden számára is nagyon fontos a Fehér Házban dolgozók és a testőrök biztonsága”.

A Biden házaspár már nyáron közölte, hogy kutyaiskolába küldik a kutyát, ami meg is történt. Bidenék egy másik kutyáját, Majort 2021-ben szintén továbbképzésre küldték, miután megharapott egy fehér házi alkalmazottat.

Azonban a Biden család végül úgy döntött, hogy a szakemberek tanácsára inkább nyugodtabb környezetben élő barátaikra bízzák az állatot Delaware-ben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!