Boltot és kávézót ért találat Harkiv térségében, legalább 49-en meghaltak, köztük egy gyerek is

2023. október 5. – 16:19

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 49 ember meghalt, miután orosz rakéta csapódott be egy boltba Ukrajnában – közölte csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. Tájékoztatása szerint az északkeleti Harkiv régióban egy falut ért támadás.

Az eddigi adatok szerint október 5-én, helyi idő szerint 13 óra 25 perckor történt a támadás Grozában, a találat egy boltot és egy kávézót érhetett.

A Suspilne ukrán lap azt írja, hogy az áldozatok száma már 49-re emelkedett, egy hatéves kisgyerek holttestét is megtalálták a romok között. A támadásban hét ember megsérült, köztük egy fiatal lány is. Jelenleg is folynak a mentési munkálatok. Eddig 29 halottat azonosítottak.

A kávézóban éppen egy megemlékezést tartottak, körülbelül hatvan ember tartózkodott a becsapódás közelében. A faluban 330-an élnek.

Harkiv a konfliktus során komoly orosz támadásokat szenvedett el, mivel Moszkva megpróbálja visszaszerezni az Ukrajna által tavaly egy meglepetésszerű ellentámadás során felszabadított területeket.

A grozai az egyik leghalálosabb civilek elleni rakétatámadás az invázió kezdete óta, csak egy mariupoli színház elleni, és a kramatorszki vasútállomás elleni támadás követelt több áldozatot. Mariupolban 2022 márciusában ért orosz csapás egy színházat, amit menedékként használtak a helyiek. A támadásban egyes feltételezések szerint akár hatszázan is meghalhattak. A kramatorszki vasútállomást tavaly áprilisban érte csapás, ötvenketten haltak meg.

(Sky News)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!