Három ember, köztük egy 14 éves lány meghalt a rotterdami lövöldözésben

2023. szeptember 28. – 19:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három ember, köztük egy 14 éves lány is meghalt a csütörtöki rotterdami lövöldözésben – írta az NL Times.

A rotterdami rendőrség tájékoztatása szerint egy fegyveres csütörtök délután előbb Rotterdam belvárosának egyik lakóházában nyitott tüzet, majd nem sokkal később a közeli Erasmus Egyetemi Klinika egyik oktatóterméből jelentettek fegyveres támadást – írta az MTI.

Fred Westerbeke, a rotterdami kerületi rendőrkapitányság vezetője egy csütörtök esti sajtótájékoztatón azt mondta, az áldozatok között van egy, a belvárosi magánházban elkövetett első lövöldözésben megsebesített 39 éves nő, akinek 14 éves lányát szintén lövés érte. A lányt rendkívül súlyos állapotban kórházban szállították, ahol később belehalt a sebesülésébe. A harmadik áldozat az egyetem 46 éves tanára.

A 32 éves elkövető a holland rendvédelmi szervek „harci típusú” ruházatát, valamint golyóálló mellényt, hátizsákot és fejhallgatót viselt. Az első lövöldözés után felgyújtotta az áldozat házát, majd a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikára ment, ahol belépett egy tanterembe, és lelőtte a 46 éves tanárt – tájékoztatott a rendőrkapitány.

A támadásokat ugyanaz a gyanúsított követte el, nincs ok azt feltételezni, hogy több támadó lett volna. A gyanúsított az egyetem orvostanhallgatója. A férfit a kórház közelében fogták el – mondta a rendőrkapitáy. „Úgy tűnik, az elfogott férfi egyelőre ismeretlen okból, egyedül cselekedett. Szándékát azonban előre kitervelte, amit az is bizonyít, hogy a lövöldözés két helyszíne legalább másfél kilométerre van egymástól” – tette hozzá.

Hugo Hillenaar, Rotterdam főügyésze azt közölte, hogy a gyanúsított ismert a bűnüldöző szervek előtt: 2021-ben állatkínzás miatt indítottak ellene eljárást, és el is ítélték. Egyelőre nem világos, hogy a tanár és a diák ismerte-e egymást, és ha igen, milyen kapcsolatban álltak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!