Három ember, köztük egy 14 éves lány meghalt a rotterdami lövöldözésben

2023. szeptember 28. – 19:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három ember, köztük egy 14 éves lány is meghalt a csütörtöki rotterdami lövöldözésben – írta az NL Times.

A rotterdami rendőrség tájékoztatása szerint egy fegyveres csütörtök délután előbb Rotterdam belvárosának egyik lakóházában nyitott tüzet, majd nem sokkal később a közeli Erasmus Egyetemi Klinika egyik oktatóterméből jelentettek fegyveres támadást – írta az MTI.

Fred Westerbeke, a rotterdami kerületi rendőrkapitányság vezetője egy csütörtök esti sajtótájékoztatón azt mondta, az áldozatok között van egy, a belvárosi magánházban elkövetett első lövöldözésben megsebesített 39 éves nő, akinek 14 éves lányát szintén lövés érte. A lányt rendkívül súlyos állapotban kórházban szállították, ahol később belehalt a sebesülésébe. A harmadik áldozat az egyetem 46 éves tanára.

A 32 éves elkövető a holland rendvédelmi szervek „harci típusú” ruházatát, valamint golyóálló mellényt, hátizsákot és fejhallgatót viselt. Az első lövöldözés után felgyújtotta az áldozat házát, majd a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikára ment, ahol belépett egy tanterembe, és lelőtte a 46 éves tanárt – tájékoztatott a rendőrkapitány.

A támadásokat ugyanaz a gyanúsított követte el, nincs ok azt feltételezni, hogy több támadó lett volna. A gyanúsított az egyetem orvostanhallgatója. A férfit a kórház közelében fogták el – mondta a rendőrkapitáy. „Úgy tűnik, az elfogott férfi egyelőre ismeretlen okból, egyedül cselekedett. Szándékát azonban előre kitervelte, amit az is bizonyít, hogy a lövöldözés két helyszíne legalább másfél kilométerre van egymástól” – tette hozzá.

Hugo Hillenaar, Rotterdam főügyésze azt közölte, hogy a gyanúsított ismert a bűnüldöző szervek előtt: 2021-ben állatkínzás miatt indítottak ellene eljárást, és el is ítélték. Egyelőre nem világos, hogy a tanár és a diák ismerte-e egymást, és ha igen, milyen kapcsolatban álltak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!