Levágott disznófejeket kaphattak orosz háborúpárti újságírók

2023. szeptember 28. – 10:03

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább három, háborúpárti orosz újságírónak küldhettek ismeretlenek levágott disznófejeket – írja a Moscow Times.

Az újságírók – köztük Timofej Szergejev, az állami média rovatvezetője, Konsztantyin Szivkov katonai szakértő és Mihail Terescsenko, a TASZSZ orosz állami hírügynökség fotóriportere – szerint korábban halálos fenyegetéseket is kaptak.

Szergejev a jelentések szerint kedd este talált egy fekete zsákba csomagolt disznófejet a küszöbén. A publicista korábban arról írt, hogyan kellene „nácitlanítani” Ukrajnát. A híreket szerdán Szergejev is megerősítette, és azt írta, folyik a nyomozás az ügyben.

Szerdán a Ria hírügynökség is beszámolt arról, hogy a lap katonai szakértője is kapott disznófejet. „Ezután kapott egy telefonhívást, amelyben az ismeretlen hívó azt követelte, hogy vonja vissza Oroszország ukrajnai inváziójának támogatását, és gyilkossággal fenyegette meg” – írta a hírügynökség.

Egy – az orosz rendőrséghez köthető – Telegram-csatorna azt írta, a TASZSZ fotóriporterének szeptember 19-én egy futár kézbesített egy disznófejet. A jelentések szerint a rendőrök elfogták a futárt, akinél négy további, disznófejeket tartalmazó csomagot találtak. Gyanúsítottakat egyelőre nem neveztek meg, ahogy azt sem lehet tudni, más újságírók kaptak-e hasonló fenyegetéseket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!