Az ukrán hadsereg megkapta az amerikai Abrams harckocsikat

2023. szeptember 25. – 17:25

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij elnök megerősítette, hogy az Egyesült Államok leszállította nekik azokat az Abrams harckocsikat, amelyekkel folytathatják az ellentámadást.

Zelenszkij Rusztem Umerov védelmi miniszterre hivatkozva jelentette be, hogy a tankokkal megerősítik az ukrán csapattesteket.

Az ukrán elnök azt nem közölte, hogy hány tankról van szó érkezett meg Ukrajnába, és azt sem részletezte, hogy mennyi idő műlva kerülnek ezek a frontvonalra.

Korábban Washington 31 Abrams tankot ígért Ukrajnának, a 43 milliárd dolláros védelmi támogatás részeként. A harckocsikat amerikai tisztviselők szerint 120 milliméteres, szegényített urániumot tartalmazó lövedékkel szerelték fel.

A New York Times azt írta, hogy Zelenszkij legalább 300 nyugati harckocsit kért az ellentámadáshoz, de ennek nagyjából csak a fele érkezett meg eddig. Korábban az Abrams harckocsikról is vita folyt, amerikai védelmi szakértők úgy vélték, hogy a bonyolultságuk miatt nem alkalmasak az ukrán erők számára.

(via Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!