Russell Brand: Egy nyomasztó és rendkívüli hét volt ez

2023. szeptember 24. – 11:40

Másolás

Vágólapra másolva

Először töltött fel videót a Youtube-csatornájára Russell Brand azután, hogy egy héttel ezelőtt többszörös szexuális zaklatással és nemi erőszakkal vádolta meg a Sunday Times és a Channel 4 közös oknyomozó cikke.

A videóban Brand nem beszél a vádakról, a feltöltés címe annyi, hogy „So...”, azaz „Szóval...”. Brand csak annyi utalást tesz a videóban az előző napjaira, hogy ez egy rendkívüli és nyomasztó hét volt számára, és megköszönte a követőinek a támogatást, és azt, hogy „megkérdőjelezik az információt, amit bemutattak számukra”.

Múlt héten öt nő állt elő azzal a váddal, hogy az ismert színész-humorista Russell Brand szexuálisan zaklatta és megerőszakolta őket. Egyikük csak 16 éves volt, amikor ez történt. Ő azt mondja, Brand pontosan tudta is ezt, sőt „gyermeknek” szólította. Mind az öt eset 2006 és 2013 között történt.

Brand már a cikk megjelenése előtt egy videóban reagált a vádakra, ahol azt mondta, bizonyos körök hazugságokkal fogják megtámadni. Rögtön kiállt mellette a szintén nemi erőszakkal vádolt influenszer Andrew Tate, Alex Jones, majd maga Elon Musk is.

A háromperces videóban erről nem beszél, de arról igen, hogy a brit kormány megkérte a nagy techcégeket, hogy cenzúrázzák a tartalmát, és hogy a héten a gyógyszeriparról fog majd újabb videót készíteni, és arra kért mindenkit, hogy kövessék őt a Rumble nevű videószolgáltatón is, ahol több mint másfél millió követője van.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!