Volodimir Zelenszkij megérkezett Kanadába

2023. szeptember 22. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

Meglepetésszerű látogatásra érkezett Volodimir Zelenszkij Kanadába pénteken – írja a BBC. Az ukrán elnök csütörtökön Joe Bidennel tárgyalt Washingtonban. A találkozó után az amerikai elnök bejelentette, hogy újabb fegyvercsomaggal támogatják Ukrajnát, az amerikai Abrams tankok pedig már jövő héten megérkezhetnek az országba. Zelenszkij pedig arról számolt be, hogy közös fegyvergyártásba fog Ukrajna és az Egyesült Államok. Elsősorban légvédelmi rendszereket fognak előállítani.

Zelenszkij washingtoni látogatása után Kanadába utazott, Ottawában találkozott Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel. Ez az ukrán elnök első látogatása az országban az orosz–ukrán háború kitörése óta.

Trudeau legutóbb idén júniusban járt Kijevben, akkor azt jelentette be, hogy Kanada 500 millió kanadai dolláros (közel 130 milliárd forintos) katonai csomagot küld Ukrajnának.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!