Elítélték Marilyn Mansont, mert négy éve leköpött és összefikázott egy operatőrt

2023. szeptember 19. – 15:39

Elítélték Marilyn Mansont, mert négy éve leköpött és összefikázott egy operatőrt
Marilyn Manson a Vanity Fair Oscar-buliján 2020. február 9-én – Fotó: oni Anne Barson/WireImage Toni Anne Barson / WireImage / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Elítélték Marilyn Manson (polgári nevén Brian Warner) énekest az egyesült államokbeli New Hampshire-ben, mert egy 2019-es, gilfordi koncertjén bántalmazott egy Susan Fountain nevű videóst.

Az esetről készült felvételek alapján az énekes először leköpte a koncertjét a színpad széléről rögzítő fotográfust, nem sokkal később pedig visszament, letérdelt, befogta az egyik orrlyukát, a másikból pedig „jelentős mennyiségű” fikát fújt rá. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a felvételeken látszik az is, ahogy Manson röhögve mutogat a nőre, miközben az leszáll a színpadról, és elmegy.

„Soha senki nem alázott meg, és nem bánt velem úgy, mint ő. Az, hogy leköpött, és rám fújta az orrát, a legundorítóbb dolog volt, amit ember valaha tett”

– írta Fountain a bíróságnak küldött levelében.

Manson először ártatlannak vallotta magát a testi sértés vádjában, később ezt visszavonta.

Az énekest végül bűnösnek mondta ki a bíróság, 20 órányi közmunkára és 1400 dollár megfizetésére kötelezték. Büntetése részeként Mansonnak a következő két évben New Hampshire-ben tervezett koncertjeiről is értesítenie kell a rendőrséget, és legkésőbb 2024. február 4-ig igazolnia kell, hogy a közmunkát elvégezte (arra viszont engedélyt kapott, hogy Kaliforniában dolgozza le a büntetést).

A most 54 éves Manson ellen 2021-ben körözést is kiadtak az államban, mert a végzés ellenére nem jelentkezett a rendőrségen. Az ítélethirdetésen viszont megjelent, a bíróság előtt a riportereknek azt mondta, „gyógyulófélben lévő emberekkel” szeretne foglalkozni a közmunka során.

Marilyn Mansont eddig összesen már több mint 15 nő vádolta meg szexuális visszaélésekkel és traumákat okozó, erőszakos viselkedéssel. A vele kapcsolatos botrány azután robbant ki, hogy korábbi barátnője, Evan Rachel Wood (a Westworld egyik sztárja) a nyilvánosság előtt felvállalta, mit tett vele a zenész kapcsolatuk során. A Manson körüli történéseket ebben a cikkben foglaltuk össze bővebben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!