Elítélték Marilyn Mansont, mert négy éve leköpött és összefikázott egy operatőrt

2023. szeptember 19. – 15:39

Elítélték Marilyn Mansont, mert négy éve leköpött és összefikázott egy operatőrt
Marilyn Manson a Vanity Fair Oscar-buliján 2020. február 9-én – Fotó: oni Anne Barson/WireImage Toni Anne Barson / WireImage / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Elítélték Marilyn Manson (polgári nevén Brian Warner) énekest az egyesült államokbeli New Hampshire-ben, mert egy 2019-es, gilfordi koncertjén bántalmazott egy Susan Fountain nevű videóst.

Az esetről készült felvételek alapján az énekes először leköpte a koncertjét a színpad széléről rögzítő fotográfust, nem sokkal később pedig visszament, letérdelt, befogta az egyik orrlyukát, a másikból pedig „jelentős mennyiségű” fikát fújt rá. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a felvételeken látszik az is, ahogy Manson röhögve mutogat a nőre, miközben az leszáll a színpadról, és elmegy.

„Soha senki nem alázott meg, és nem bánt velem úgy, mint ő. Az, hogy leköpött, és rám fújta az orrát, a legundorítóbb dolog volt, amit ember valaha tett”

– írta Fountain a bíróságnak küldött levelében.

Manson először ártatlannak vallotta magát a testi sértés vádjában, később ezt visszavonta.

Az énekest végül bűnösnek mondta ki a bíróság, 20 órányi közmunkára és 1400 dollár megfizetésére kötelezték. Büntetése részeként Mansonnak a következő két évben New Hampshire-ben tervezett koncertjeiről is értesítenie kell a rendőrséget, és legkésőbb 2024. február 4-ig igazolnia kell, hogy a közmunkát elvégezte (arra viszont engedélyt kapott, hogy Kaliforniában dolgozza le a büntetést).

A most 54 éves Manson ellen 2021-ben körözést is kiadtak az államban, mert a végzés ellenére nem jelentkezett a rendőrségen. Az ítélethirdetésen viszont megjelent, a bíróság előtt a riportereknek azt mondta, „gyógyulófélben lévő emberekkel” szeretne foglalkozni a közmunka során.

Marilyn Mansont eddig összesen már több mint 15 nő vádolta meg szexuális visszaélésekkel és traumákat okozó, erőszakos viselkedéssel. A vele kapcsolatos botrány azután robbant ki, hogy korábbi barátnője, Evan Rachel Wood (a Westworld egyik sztárja) a nyilvánosság előtt felvállalta, mit tett vele a zenész kapcsolatuk során. A Manson körüli történéseket ebben a cikkben foglaltuk össze bővebben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!