Balesetet szenvedett egy emeletes busz Ausztriában, húszan megsérültek, egy fiatal nő meghalt

2023. szeptember 19. – 10:52

Balesetet szenvedett egy emeletes busz Ausztriában, húszan megsérültek, egy fiatal nő meghalt
Osztrák rendőr áll az autóbusz roncsa mellett a karintiai Micheldorfban – Fotó: Gert Eggenberger / APA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Hajnali öt óra körül karambolózott egy emeletes távolsági busz az ausztriai Karintia régióban, a St. Veit an der Glan-i járásban található Micheldorf térségében. A buszon 42-en utaztak, egy fiatal nő meghalt, több utas beszorult a roncsok közé – írja a Kurier.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A karintiai rendőrfőkapitányság szóvivője a Kuriernek azt mondta, egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a busz letért az útról, a szalagkorlátnak ütközött, és felborult. A balesetben egy nő meghalt, legalább húszan megsérültek, közülük egy ember súlyosan. A mentés jelenleg is zajlik a helyszínen, a rendőrség kihallgatja a két, ukrán állampolgárságú buszsofőrt.

A busz Bécsből Triesztbe tartott. A buszon szlovén, német, ukrán és olasz állampolgárságú utasok is ültek.

Frissítés 13:15

Kérdéseket küldtünk a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak azzal kapcsolatban, hogy tudnak-e magyar sérültekről, cikkünk megjelenése után kaptunk választ:

„A Bécsi Magyar Nagykövetség megkereste az illetékes hatóságokat, akik megerősítették, hogy a balesetnek nincs magyar érintettje”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!