Balesetet szenvedett egy emeletes busz Ausztriában, húszan megsérültek, egy fiatal nő meghalt

2023. szeptember 19. – 10:52

Balesetet szenvedett egy emeletes busz Ausztriában, húszan megsérültek, egy fiatal nő meghalt
Osztrák rendőr áll az autóbusz roncsa mellett a karintiai Micheldorfban – Fotó: Gert Eggenberger / APA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Hajnali öt óra körül karambolózott egy emeletes távolsági busz az ausztriai Karintia régióban, a St. Veit an der Glan-i járásban található Micheldorf térségében. A buszon 42-en utaztak, egy fiatal nő meghalt, több utas beszorult a roncsok közé – írja a Kurier.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A karintiai rendőrfőkapitányság szóvivője a Kuriernek azt mondta, egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a busz letért az útról, a szalagkorlátnak ütközött, és felborult. A balesetben egy nő meghalt, legalább húszan megsérültek, közülük egy ember súlyosan. A mentés jelenleg is zajlik a helyszínen, a rendőrség kihallgatja a két, ukrán állampolgárságú buszsofőrt.

A busz Bécsből Triesztbe tartott. A buszon szlovén, német, ukrán és olasz állampolgárságú utasok is ültek.

Frissítés 13:15

Kérdéseket küldtünk a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak azzal kapcsolatban, hogy tudnak-e magyar sérültekről, cikkünk megjelenése után kaptunk választ:

„A Bécsi Magyar Nagykövetség megkereste az illetékes hatóságokat, akik megerősítették, hogy a balesetnek nincs magyar érintettje”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!