Egy görög mentőcsapat három tagja meghalt Líbiában

2023. szeptember 18. – 07:17

Másolás

Vágólapra másolva

Egy görög mentőcsapat három tagja és egy líbiai család három tagja meghalt egy közúti balesetben Líbiában, Bengázi közelében, írja a BBC. A mentőalakulat egy busszal utazott volna az árvíz sújtotta Dernába, amikor összeütköztek egy autóval. Tíz súlyos sérült is van. A baleset pontos körülményeit még vizsgálják. A görög mentőalakulat arról számolt be, hogy két munkatársuk eltűnt a helyszínről.

Eddig több mint 11 300 halálos áldozatot találtak Dernában és 10 100 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván a várost sújtó áradások után – írja a CNN. További 170 ember Derna területén kívül veszítette életét az áradások miatt. A kutató-mentő csapatok éjt nappallá téve dolgoznak az eltűnt személyek felkutatásán, írja a lap, de a napok előrehaladtával az esélyek egyre rosszabbak, és félő, hogy számos holttestet idővel azonosítani sem tudnak.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!