Lezuhant az olasz légierő egyik repülőgépe, amely megölt egy ötéves lányt

2023. szeptember 16. – 21:20

Másolás

Vágólapra másolva

Éppen egy bemutatóra készült az olasz légierő Frecce Tricolori egysége, amikor az egyik repülőgép kivált a kötelékből és lezuhant Torinóban, a Caselle repülőtér közelében. A gépből a pilóta katapultálni tudott, de így is tragikus kimenetelű lett a baleset. Egy ötéves lány belehalt a lezuhant gép által okozott sérüléseibe, míg három családtagját égési sérülésekkel szállítottak kórházba.

A Frecce Tricolori az olasz légierő százéves fennállását ünneplő eseményre készült, amelyet vasárnap tartottak volna meg, de a baleset miatt ezt a bemutatót már törölték is.

Az első jelentések szerint a kötelék éppen felszállt, amikor az egyik gép átbukott és a San Francesco al Campo település területére zuhant, ahol valószínűleg egy autóban ülő családot talált el, vagy értek el a lángok, miután a repülőgép az ütközés után ki is gyulladt.

Egyelőre csak feltételezések vannak arról, hogy mi okozta a balesetet. Az egyik elmélet szerint madárrajba repült a gép, a másik, kevéssé valószínű hipotézis szerint pedig motorhiba történt. (via Ansa.it)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!