Oroszországba költözött a volt osztrák külügyminiszter, orosz katonai géppel vitték a pónijait is

2023. szeptember 14. – 11:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Szentpétervári Egyetemmel együttműködésben egy agytrösztöt vezet majd, ezért költözött Szentpétervárra Karin Kneissl, aki 2017 és 2019 között Ausztria külügyminisztere volt. Kneissl 2018-ban azzal irányította magára a világ figyelmét, hogy az esküvőjére meghívta Vlagyimir Putyin orosz elnököt is, aki még táncolt is az arával. A külügyminiszter következő évben távozott a kormányból.

Fotó: Roland Schlager / AFP
Fotó: Roland Schlager / AFP

A Guardian cikke szerint Kneissl ezután 2020 őszén Franciaországba költözött, ahonnan vendégszerzőként cikkeket írt a Kreml propagandalapjának tartott Russia Today számára. 2021-ben aztán csatlakozott a Rosznyeft orosz olajipari óriásvállalat igazgatótanácsához, de 2022 májusában lemondott tisztségéről, miután az Európai Parlament elfogadott egy határozatot, amelyben szankciókkal fenyegette meg a nagy orosz vállalatok igazgatótanácsában ülő európaiakat.

2022 júniusában Kneissl Bejrútba költözött, ahonnan hathetente Oroszországba ment dolgozni. Végül aztán nemég Oroszországa költözött, hogy egy agytrösztöt vezessen – jelentette be egy szerdai Telegram-posztban. A múlt héten Kneissl két póniját egy orosz légitámaszpontról katonai repülőgéppel szállították Szentpétervárra.

Kneissl júniusban mutatta be a Gorki-központot, azt az agytrösztöt, amit a Szentpétervári Egyetemhez csatolva vezet. A Gorkit azért hozták létre, hogy „segítsen meghatározni az Orosz Föderáció politikáját”, és a Közel- és Közép-Keletre összpontosítson.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!