Bibliai jelenetre ébredtek egy portugál falu lakói, kétmillió liter vörösbor hömpölygött az utcákon

2023. szeptember 12. – 20:10

Másolás

Vágólapra másolva

Egy portugál falu lakói szinte bibliai jelenetre ébredtek vasárnap reggel: több mint kétmillió liter vörösbor öntötte el São Lourenco do Bairro település utcáit, miután egy helyi lepárlóüzem két tartálya is felborult. A balesetben és a vörösboros árvízben senki sem sérült meg – írta a Washington Post.

Az egyik tartály szerkezeti hiba miatt omlott össze – mondta Pedro Carvalho, a Destilaria Levira nevű szeszfőzde vezérigazgatója. A kizúduló bor felborított egy másik, szintén borral teli tartályt, így összesen 2,2 millió liter vörösbor folyt el a környéken. A borfolyás nem tartott tovább egy óránál, mondta Carvalho, hozzátéve, hogy a helyi önkéntes tűzoltóság segített az utak megtisztításában.

Az üzem a Facebook-oldalán is közzétett egy bocsánatkérő közleményt, ebben azt írták, „mélységesen sajnálják” a történteket, és elnézést kértek a faluban és különösen egy ház pincéjében okozott károkért. „Teljes mértékben vállaljuk a felelősséget a károk eltakarításával és kijavításával kapcsolatos költségekért” – írták.

A tűzoltóknak még azelőtt sikerült elterelniük a vörösboros áradatot, mielőtt az a közeli Cértima folyóba ömlött volna, amely Portugália legnagyobb édesvízi tavát táplálja.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!