Mostantól elkobozzák az oroszok autóit, ha behajtanak az EU-ba

2023. szeptember 11. – 17:33

Másolás

Vágólapra másolva

Se magáncélra, se üzleti célra nem hozhatják be orosz állampolgárok az autóikat az Európai Unió területére – derült ki hétfőn. Az EU korábban frissítette az Oroszországgal szemben bevezetett szankciók listáját, de a szövegből nem volt egyértelmű, hogy a nem luxusjárműként besorolt autókat el kell-e kobozni. Most ezt egyértelműsítették.

A pontosított szabály szerint teljesen mindegy, hogy milyen céllal vagy mennyi időre akarna valaki Európába hozni egy orosz rendszámos autót, azt el kell kobozni. Korábban a szankciók csak a „luxusautókra” vonatkoztak, ez minden olyan jármű, aminek értéke meghaladja az 50 ezer eurót.

A szankció pontosítása egy dolgot nem tisztáz: azt, hogy le kell-e foglalni a már korábban az EU területére érkező orosz rendszámú autókat. Több uniós országban rengeteg orosz rendszámú autó van, Bulgáriában például körülbelül 300 ezer.

(Euractiv)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!