Trump republikánus versenytársa Oroszországhoz csatolná Ukrajna egy részét

2023. augusztus 29. – 09:46

Másolás

Vágólapra másolva

Vivek Ramaswamy, az Egyesült Államok Republikánus Pártjának elnökjelöltje a The American Conservativenak írt cikkében fejtette ki véleményét a külpolitikáról: ebben a republikánusok körében népszerű jelölt azt ígéri, hogy el fogja ismerni az oroszok Ukrajna elleni invázióját, valamint bojkottálja Kijev útját a NATO felé.

A republikánus jelölt szerint ahogy Nixon is diplomáciai kapcsolatot létesített Kínával azért, hogy elkerülje Kína közeledését és a Szovjetunióhoz (bár mellesleg így keveredett bele a vietnámi háborúba) úgy Ramaswamy is „tisztelni és újraéleszteni szeretné” Nixon örökségét. Ugyanis, mint fogalmaz, Amerikára a legnagyobb veszélyt Moszkva és Peking közeledése jelenti,

„Az Egyesült Államok elnökeként (…) el fogom utasítani a vérszomjas fecsegéseket, amelyek megnyerhetetlen ukrajnai háborút prédikálnak, ami így még közelebb hozza egymáshoz a két szuperhatalmi ellenségünket”

– írja Ramaswamy. A jelölt szerint ha ő elnök lesz, 2025-ben Moszkvába megy, ahol „biztosítani fogja a békét” úgy, hogy az Amerikának legyen jó. Ehhez „elfogadom az orosz ellenőrzést a megszállt területek felett, és megígérem, hogy blokkolni fogom Ukrajna csatlakozását a NATO-hoz. Cserébe Oroszország kilép a Kínával kötött katonai szövetségből”, írja.

A 38 éves Vivek Ramaswamy korábbi üzletemberként a republikánusok közötti legfiatalabb jelölt. Népszerűsége jelenleg 5-6% körül mozog. A legutóbbi, és eddig egyetlen republikánus vitán Trump távollétében a 38 éves Vivek Ramaswamy vette át a többi kihívóba belekötő, összeesküvés-elméleteket terjesztő jelölt szerepét, és ő volt az, aki a legharcosabban védte az exelnököt.

(via)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!