Leállították a Rammstein énekese ellen szexuális zaklatás vádjával indított vizsgálatot

2023. augusztus 29. – 15:39

Másolás

Vágólapra másolva

Leállította a Rammstein énekese, Till Lindemann ellen szexuális zaklatás vádjával indított vizsgálatot a berlini ügyészség. A nyomozók nem találtak bizonyítékokat arra, hogy Till Lindemann a koncerteken szexuálisan zaklatott volna bárkit is, írja a DW.

A bűnüldöző szerveknek Lindemann állítólagos áldozatai közül egy sem tett tanúvallomást, így a nyomozók nem tudták alátámasztani a szexuális visszaélésekkel és szexuális erőszakkal kapcsolatos vádakat. Arra sem találtak bizonyítékot, hogy Lindemann kábítószer segítségével szexuális erőszakot követett volna el, vagy hogy a hatalmi fölényét kihasználva erőszakot követett volna el egy kiskorúval szemben.

Az ügyészek közölték, hogy megszüntették a vizsgálatot Alena Makeeva, a Rammstein menedzsmentjének egy korábbi tagja ellen, aki a vádak szerint lányokat szervezett be az afterpartikra, azt ígérve, hogy Lindemannal találkozhatnak, mivel nem találtak elegendő bizonyítékot arra, hogy bűncselekményt követett volna el.

Júniusban Litvániában is megszüntették a nyomozást az énekes ellen, miután megvizsgálták az ellene felhozott vádakat. Akkor egy rajongója azt állította, hogy az italába kábítószert kevertek, így akarták rávenni a szexuális aktusra. A litván hatóságok nem találtak bizonyítékot arra, hogy a nőt kényszerítették volna, a berlini nyomozók szerint a nő vallomása zavaros, és személyesen nem volt szemtanúja bűncselekménynek minősülő dolgoknak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!