Kreml: Putyin még nem tudja, hogy elmegy-e Prigozsin temetésére

2023. augusztus 28. – 17:36

Másolás

Vágólapra másolva

A Kreml is kiemelte, hogy Putyin részvétét fejezi ki a Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin családja felé – majd hozzátették,

„A Kremlnek nincs még pontos információja Prigozsin temetésének formátumáról és időpontjáról, így nem tudni még azt sem, hogy az orosz elnök részt vesz-e majd rajta.”

A Kreml szerint Putyin mindenesetre csak a család jóváhagyásával vesz majd részt a temetésen, ha úgy alakul. „Az ilyen döntéseket mindig a hozzátartozókkal közösen hozzák meg, de amint megszületik a döntés, közöljük a nyilvánossággal”, nyilatkozta a Kreml szóvivője.

Az orosz nyomozóbizottság vasárnap megerősítette, hogy Prigozsin rajta volt a múlt hét szerdán lezuhant repülőn. „Nehéz sorsú ember volt, súlyos hibákat követett el életében”, mondta Putyin Prigozsinról, amikor pár napja kifejezte részvétét a Wagner-vezér családjának. Hogy Prigozsin gépének lezuhanása mit jelent, azt itt elemeztük Rácz András szakértővel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!