Kézigránátot robbantott egy idősotthonban egy 85 éves férfi Horvátországban

2023. augusztus 28. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

Kézigránát robbant abban az idősotthonban Horvátországban, ahol ketten meghaltak, egy ember pedig megsérült vasárnap – közölte hétfőn a horvát rendőrségre hivatkozva az MTI. A bombát az egyik idős lakó aktiválta.

A robbanás vasárnap történt a Zágrábhoz közeli Dugo Selóban, egy idősgondozást nyújtó családi házban, ahol egy 85 éves férfi és egy 81 éves nő életét vesztette, egy 79 éves férfit pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A rendőrség közleménye szerint a kézigránátot a 85 éves férfi robbantotta a fel a ház földszinti konyhájában. Rajtuk kívül még ketten tartózkodtak az idősotthonban, de ők nem sérültek meg.

Nada Petkovic, a Dugo Seló-i szociális intézet megbízott vezetője a horvát közszolgálati televíziónak azt mondta: egyelőre nem lehet tudni, a 85 éves férfi miért követte el tettét, de ismeretei szerint súlyos betegségben szenvedett, a legutóbbi orvosi vizsgálat pedig kimutatta, hogy állapota rosszabbodott.

A rendőrség már gyilkosság és gyilkossági kísérlet ügyében folytat nyomozást.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!