Egyszínű, foltmentes zsiráfbébi született egy amerikai állatkertben

2023. augusztus 22. – 12:46

Másolás

Vágólapra másolva

Ritka zsiráfbébi született 2023. július 31-én egy tennesseei állatkertben: a nőstény zsiráfbébi barna színű, mint társai, azzal a különbséggel, hogy a többiektől eltérően nem foltosan, hanem egyszínű barna. A Guardian cikke szerint a Brights Zoo egy hónapja született zsiráfja már két méter magasra nőtt, és anyja, valamint az állatkert gondozói gondoskodnak róla.

A zsiráfok foltjai olyan egyediek, mint az embereknél az ujjlenyomat, de nemcsak a beazonosításban fontos, hanem a túlélésben is: az álcázásukat segíti. A zsiráfok lassan, de a kihalás felé haladnak, a vadon élő zsiráfpopuláció 40 százaléka pusztult el csak az elmúlt három évtizedben – mondta a Brights Zoo alapítója, Tony Bright a WCYB helyi televíziós hírcsatornának, majd azzal folytatta, hogy reméli, a különleges zsiráfbébi nemzetközi visszhangja segítséget nyújthat abban, hogy a zsiráfok védelmére irányítsák a figyelmet.

Az állatkert névadó versenyt is hirdetett. A szavazók az alábbi lehetőségekből választhatnak: Kipekee (szuahéliül van, és azt jelenti, egyedülálló), Firayali (azt jelenti, szokatlan), Shakiri (azt jelenti, hogy ő a legszebb) és Jamella (ami azt jelenti, hogy nagy szépségű).

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!