Charlize Theron: Ez nem arcplasztika, csak öregszem

2023. augusztus 22. – 16:39

Másolás

Vágólapra másolva

„Változik az arcom, mert öregszem. Szeretem ezt a változást. Az emberek azt hiszik, valami elrontott plasztikai műtétem volt. Baszki, csak öregszem! Ez a dolgok rendje.” – így cáfolta a körülötte felröppenő pletykákat Charlize Theron. Az Oscar-díjas színésznőt az utóbbi években ritkábban látni filmekben, legutóbb a Halálos iramban sorozat kilencedik és tizedik részében szerepelt; mostanában leginkább a Dior parfümjeinek reklámarcaként kerül reflektorfénybe. Az öregedésével kapcsolatos nyilatkozat is így született, Theron egy interjúban azt fejtegette, mennyire utálja azt a hollywoodi kettős mércét, hogy „a férfiak úgy öregednek, mint a jó bor, a nők meg úgy, mint a vágott virág”.

Fotó: Michael Tran
Fotó: Michael Tran

A most 48 éves Theront az első sikeres filmjei után a 90-es években szexszimbólumnak kiáltották ki, de ő mindig is kikelt az ilyesmi ellen. Az Oscar-díját is egy olyan filmért nyerte, amiben szinte a felismerhetetlenségig elcsúfítja a smink és a maszk egy sorozatgyilkos szerepében, és 15 kilót hízott is a karakter megformálásához (A rém, 2003). Később a Max Max: A Harag Útjában kopaszra borotvált fejjel játszott el egy nem éppen feminin akcióhőst, ellopva a show-t a címszereplő Tom Hardy elől is.

Theron azt mondja, nem fair, ahogyan a társadalom a nők öregedéséhez hozzááll, és több empátiát kellene mutatni feléjük. „Hagyni kellene, hogy mindenki úgy haladjon végig ezen az úton, ahogyan neki a legjobban esik. Én most épp ott tartok az utamon, hogy nagyon vicces az arcomat viszontlátni óriásplakátokon” – mondta a színésznő.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!