Charlize Theron: Ez nem arcplasztika, csak öregszem

2023. augusztus 22. – 16:39

Másolás

Vágólapra másolva

„Változik az arcom, mert öregszem. Szeretem ezt a változást. Az emberek azt hiszik, valami elrontott plasztikai műtétem volt. Baszki, csak öregszem! Ez a dolgok rendje.” – így cáfolta a körülötte felröppenő pletykákat Charlize Theron. Az Oscar-díjas színésznőt az utóbbi években ritkábban látni filmekben, legutóbb a Halálos iramban sorozat kilencedik és tizedik részében szerepelt; mostanában leginkább a Dior parfümjeinek reklámarcaként kerül reflektorfénybe. Az öregedésével kapcsolatos nyilatkozat is így született, Theron egy interjúban azt fejtegette, mennyire utálja azt a hollywoodi kettős mércét, hogy „a férfiak úgy öregednek, mint a jó bor, a nők meg úgy, mint a vágott virág”.

Fotó: Michael Tran
Fotó: Michael Tran

A most 48 éves Theront az első sikeres filmjei után a 90-es években szexszimbólumnak kiáltották ki, de ő mindig is kikelt az ilyesmi ellen. Az Oscar-díját is egy olyan filmért nyerte, amiben szinte a felismerhetetlenségig elcsúfítja a smink és a maszk egy sorozatgyilkos szerepében, és 15 kilót hízott is a karakter megformálásához (A rém, 2003). Később a Max Max: A Harag Útjában kopaszra borotvált fejjel játszott el egy nem éppen feminin akcióhőst, ellopva a show-t a címszereplő Tom Hardy elől is.

Theron azt mondja, nem fair, ahogyan a társadalom a nők öregedéséhez hozzááll, és több empátiát kellene mutatni feléjük. „Hagyni kellene, hogy mindenki úgy haladjon végig ezen az úton, ahogyan neki a legjobban esik. Én most épp ott tartok az utamon, hogy nagyon vicces az arcomat viszontlátni óriásplakátokon” – mondta a színésznő.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!