Erotikus filmet sugárzott egy hekker egy reklámkijelzőre Bagdadban, ezért a hatóságok az összeset lekapcsolták

2023. augusztus 20. – 15:14

Erotikus filmet sugárzott egy hekker egy reklámkijelzőre Bagdadban, ezért a hatóságok az összeset lekapcsolták
A bagdadi kijelző. Fotó Ahmad Al-Rubaye / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az iraki hatóságok elrendelték a bagdadi nyilvános ledes reklámkijelzők lekapcsolását, miután egy hekkertámadás következtében az egyik kijelzőn pornófilm jelent meg – írja az MTI egy biztonsági forrásra hivatkozva. Az ügyben őrizetbe vettek egy gyanúsítottat.

Augusztus 19-én este egy hekker átvette az irányítást az iraki főváros egyik forgalmas csomópontjában található kijelző fölött, és több percen keresztül pornófilmet vetített rajta, míg a képernyőt ki nem kapcsolták.

A France 24 szerint a közösségi oldalakon is terjedni kezdtek a felvételek.

Az incidens miatt a hatóságok minden kijelzőt lekapcsoltak Bagdadban, hogy megtalálják az esetleges biztonsági réseket. Az iraki hatóságok 2022-ben bejelentették, hogy blokkolni akarják a hozzáférést a pornográf tartalmakhoz az interneten. Az intézkedés egyelőre csak néhány oldalt érint.

A konzervatív iraki hatóságok tavaly eljárást indítottak a YouTube és a TikTok több felhasználója ellen, akiket azzal vádoltak meg, hogy az „erkölcsöt és a hagyományokat semmibe vevő”, „dekadens tartalmakat” osztanak meg. Néhány embert be is börtönöztek ezért, köztük egy fiatal nőt is, akinek bűne az volt, hogy olyan felvételeket osztott meg az interneten, amelyeken popzenére táncolt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!