Már 100 fölött a csenyihivi sebesültek száma

2023. augusztus 19. – 17:16

Másolás

Vágólapra másolva

A halálos áldozatok száma nem, a sebesülteké viszont tovább emelkedett a szombat délelőtti, csernyihivi robbanás után. A csernyihivi polgármester szerint szombat délutánra a sérültek száma már 117-re nőtt, írja a Guardian. Korábban írtuk, hogy a támadásban hetek haltak meg, köztük egy gyerek is.

Az észak-ukrajnai Csernyihiv városának egyik központi terére egy orosz rakéta csaódott be – közölte korábban az ukrán belügyminisztérium. A Kyiv Independent által idézett Viacseszlav Csaus, Csernyihiv terület kormányzója helyi idő szerint 11 óra 41 perckor közölte, hogy a támadáshoz „valószínűleg ballisztikus rakétát” használtak. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elítélte a támadást, és felszólította a világot, hogy „álljon ki az orosz terror ellen”, miután a bejelentett rakétacsapás egy „átlagos szombatot” a „fájdalom és veszteség napjává” változtatott.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!