Először találkozott magyar katonákkal Zelenszkij

2023. augusztus 3. – 09:15

Másolás

Vágólapra másolva

Először találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök magyar katonákkal Beregszászon. Az elnök a 128. különálló Kárpátaljai hegyi roham-dandár tagjait látogatta meg. Zelenszkij a Twitter-posztjában azt írta: „Fontos találkozó a magyar közösség képviselőivel és harcosainkkal. Az első találkozó ebben a formában. Mindannyian Ukrajna állampolgárai vagyunk, magyarok, ukránok, és a közösségünk összes többi nemzetisége. Mindannyian a hazánkat védjük, mindannyian segítjük a harcosainkat – a hőseinket.”

Zelenszkij köszönetet mondott a magyar közösségnek és Kárpátaljának.

Szerdán írtunk arról, hogy váratlan látogatást tett Kárpátalján Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki Ungváron és Beregszászon is megfordult. Zelenszkij érkezését biztonsági okokból csak néhány órával korábban jelentették be, de így is sokan összegyűltek az utcákon, hogy köszöntsék az ukrán elnököt. A Telex tudósítói is a helyszínen voltak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!