Kamerák előtt váratta meg Putyint az egyiptomi elnök

2023. július 28. – 12:55

Másolás

Vágólapra másolva

Kelletlenül, kínosan sétálgatott és olvasgatott Vlagyimir Putyin orosz elnök a kamerák előtt a minap, miközben Abd el-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökre várakozott a Szentpéterváron zajló afrikai–orosz csúcstalálkozón, írja a Sky News. Azt nem tudni, hogy a jelenet szándékos volt-e vagy sem, mindenesetre nem ez az első alkalom, amikor Putyint a nyilvánosság előtt váratják meg.

Néhány nap különbséggel épp egy éve történt, hogy a vendégeit sokszor megvárakoztató, néha bizarr gesztusokkal fogadó orosz elnököt Recep Tayyip Erdoğan török elnök hozta megalázó helyzetbe a teheráni találkozójukon. Putyin ugyanis abban a tudatban lépett a terembe, hogy követi őt török kollégája, Erdoğan azonban nem volt mögötte, ezért az orosz elnök ötven másodpercen keresztül egyedül állt a kamerák és fényképezőgépek kereszttüzében. A meglepetést a korábban fegyelmezettségéről híres Putyin nem viselte jól: egyik lábáról a másikra helyezte súlyát, fogát szívta és arcokat vágott – majd amikor 50 hosszú másodperc után Erdoğan is megérkezett, természetesen diplomatamosollyal rázott vele kezet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!