Elon Musk X-re kereszteli át a Twittert, arculatot vált a cég

2023. július 24. – 13:12

Másolás

Vágólapra másolva

X-re cserélte a Twitter ikonikus madárlogóját Elon Musk, a Twitter tulajdonosa, majd amerikai idő szerint hétfőn reggel a Twitter bejelentette azt is, hogy az X.com már a Twitter.com-ra mutat, írja a CNN.

„Az X logó ma később már élesben is látszani fog” – írta Musk röviddel azelőtt, hogy megosztott volna egy fotót a Twitter székhelyéről, amelyre egy nagy X-et vetítettek ki. Musk korábban azt mondta, hogy „búcsút int a Twitter márkának, és fokozatosan az összes madárnak”.

A 2006-ban alapított Twitter több mint egy évtizede használja élénk, világszerte ismert kék madár emblémáját.

Linda Yaccarino, a cég vezérigazgatója a Twitteren azt írta, hogy „az átalakulásnak egyáltalán nincs határa. Az X lesz az a platform, amely képes lesz szállítani, nos… mindent. @elonmusk és én alig várjuk, hogy csapatainkkal és minden egyes partnerünkkel együtt dolgozhassunk azon, hogy az X-et a világra hozzuk.” Hozzátette, hogy „rendkívül ritka dolog – az életben és az üzleti életben egyaránt –, hogy az ember kap egy második esélyt egy újabb nagy benyomást kelteni. A Twitter hatalmas benyomást tett, és megváltoztatta a kommunikációnkat”, majd azzal folytatta, hogy az X még ennnél is továbbmegy.

Az átnevezés a cég márkafelújításának tekinthető: Musk az elmúlt hónapokban többször is jelezte, hogy a Twitter a hirdetési bevételek jelentős csökkenésével néz szembe, a csőd szélére került. Emellett a hónap elején a Meta elindított egy rivális közösségi média platformot, Threads néven. A Threadsre az első héten több mint 100 millió felhasználó regisztrált, de aztán a növekedés megállt, és két hét alatt 30 millió felhasználót veszítettek.

Musk 2022 októberében vette meg a Twittert 44 milliárd dollárért, majd ezután alapos átszabásba kezdett. Tömeges elbocsátások, több millió dolláros viták, állítólagos végkielégítéssel kapcsolatos viták követték a vásárlást, majd több szervezet, köztük az Anti-Defamation League, a Free Press és a GLAAD arra figyelmeztették a márkákat, hogy gondolják át a Twitteren való hirdetést. A szervezetek a tömeges elbocsátásokat kulcsfontosságú tényezőként jelölték meg.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!