Elon Musk X-re kereszteli át a Twittert, arculatot vált a cég

2023. július 24. – 13:12

Másolás

Vágólapra másolva

X-re cserélte a Twitter ikonikus madárlogóját Elon Musk, a Twitter tulajdonosa, majd amerikai idő szerint hétfőn reggel a Twitter bejelentette azt is, hogy az X.com már a Twitter.com-ra mutat, írja a CNN.

„Az X logó ma később már élesben is látszani fog” – írta Musk röviddel azelőtt, hogy megosztott volna egy fotót a Twitter székhelyéről, amelyre egy nagy X-et vetítettek ki. Musk korábban azt mondta, hogy „búcsút int a Twitter márkának, és fokozatosan az összes madárnak”.

A 2006-ban alapított Twitter több mint egy évtizede használja élénk, világszerte ismert kék madár emblémáját.

Linda Yaccarino, a cég vezérigazgatója a Twitteren azt írta, hogy „az átalakulásnak egyáltalán nincs határa. Az X lesz az a platform, amely képes lesz szállítani, nos… mindent. @elonmusk és én alig várjuk, hogy csapatainkkal és minden egyes partnerünkkel együtt dolgozhassunk azon, hogy az X-et a világra hozzuk.” Hozzátette, hogy „rendkívül ritka dolog – az életben és az üzleti életben egyaránt –, hogy az ember kap egy második esélyt egy újabb nagy benyomást kelteni. A Twitter hatalmas benyomást tett, és megváltoztatta a kommunikációnkat”, majd azzal folytatta, hogy az X még ennnél is továbbmegy.

Az átnevezés a cég márkafelújításának tekinthető: Musk az elmúlt hónapokban többször is jelezte, hogy a Twitter a hirdetési bevételek jelentős csökkenésével néz szembe, a csőd szélére került. Emellett a hónap elején a Meta elindított egy rivális közösségi média platformot, Threads néven. A Threadsre az első héten több mint 100 millió felhasználó regisztrált, de aztán a növekedés megállt, és két hét alatt 30 millió felhasználót veszítettek.

Musk 2022 októberében vette meg a Twittert 44 milliárd dollárért, majd ezután alapos átszabásba kezdett. Tömeges elbocsátások, több millió dolláros viták, állítólagos végkielégítéssel kapcsolatos viták követték a vásárlást, majd több szervezet, köztük az Anti-Defamation League, a Free Press és a GLAAD arra figyelmeztették a márkákat, hogy gondolják át a Twitteren való hirdetést. A szervezetek a tömeges elbocsátásokat kulcsfontosságú tényezőként jelölték meg.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!