Dróntámadás érte Moszkvát

2023. július 24. – 06:28

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn kora reggel (helyi idő szerint hajnali négy körül) két drónt hatástalanított az orosz légvédelem Moszkva felett – közölte az orosz védelmi minisztérium a TASZSZ-szal.

„Megakadályoztuk a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy két drónnal terrorcselekményt hajtsanak végre Moszkva város területén lévő objektumok ellen” – írta a védelmi minisztérium a Telegramon.

A minisztérium közleménye szerint a támadásnak nem voltak sérültjei, a törmelékek viszont két épületet is megrongáltak. A jelentés szerint az egyik UAV (pilóta nélküli légi jármű) az orosz védelmi minisztérium közelében zuhant le.

Fotó: Maxim Shemetov / Reuters
Fotó: Maxim Shemetov / Reuters

Ukrajna egyelőre nem kommentálta a támadást.

Nem ez az első dróntámadás az orosz főváros közelében a hónapban. Július 4-én öt drón közelítette meg Moszkvát. Bár a várost egyik sem érte el, ideiglenesen le kellett állítani a légiforgalmat a moszkvia Vnukovo nemzetközi repülőtéren.

Fotó: Shamil Zhumatov / Reuters
Fotó: Shamil Zhumatov / Reuters

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!