Meghalt Josephine Chaplin színésznő, Charlie Chaplin lánya

2023. július 22. – 09:51

Meghalt Josephine Chaplin színésznő, Charlie Chaplin lánya
Josephine Chaplin amerikai színésznő és Hugh Griffith walesi színész a Pier Paolo Pasolini által rendezett Canterbury mesékben című film forgatásán – Fotó: Getty Images / Produzioni Europee Associate (PEA) / Sunset Boulevard

Másolás

Vágólapra másolva

74 éves korában meghalt Josephine Chaplin színésznő, Charlie Chaplin és negyedik felesége, Oona O'Neill lánya – írja a Guardian.

A család bejelentése szerint Chaplin július 13-án hunyt el Párizsban, és itt is temetik el szűk családi körben. A halál okát nem közölték. Josephine Chaplin a kaliforniai Santa Monicában született 1949-ben. Josephine Chaplin volt a hatodik Charlie Chaplin 11 gyereke közül.

Josephine Chaplin már kisgyerekként is feltűnt apja néhány híres alkotásában, többek között az 1952-es Rivaldafény és az 1967-es Egy hongkongi grófnő című filmben. Később az 1972-es Escape to the Sun és az ugyanebben az évben bemutatott, Paolo Pasolini rendezte Canterbury mesékben is láthatta a közönség, és az 1974-es, A Négy muskétás című Alexandre Dumas-adaptációban is szerepelt. Utolsó filmje, a Belvárosi hőség 1994-ben készült.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!