Két meztelen nőt lökdös a tömeg, mielőtt megerőszakolják őket – az erről szóló videó miatt háborog India

2023. július 21. – 00:10

Másolás

Vágólapra másolva

Egész Indiában felháborodást váltott ki egy videó, amelyen férfiak két meztelen nőt lökdösnek és ráncigálnak, majd a földhöz vágják őket – írja a Bbc. Narendra Modi, India miniszterelnök szerint a videó létrejötte „szégyen Indiának”, és a bűnösök közül senkit nem fognak kímélni.

A rendőrség közölte, hogy csoportos nemi erőszak miatt indítottak eljárást, egy férfit letartóztattak, és hamarosan még többet letartóztathatnak. Csütörtökön az indiai parlament ülése megszakadt, mivel a képviselők vitát követeltek a kérdésről.

A sérelmezett eset még májusban történt, de a videó csak csütörtökön kezdett el terjedni a közösségi médiában. Azon az látszik, hogy egy férfiakból álló tömeg vonszol, ráncigál és tapogat két nőt, majd a földre lökik őket. Az őslakos törzsi vezetők fóruma szerint őket később meg is erőszakolták.

Az erőszak mögött az indiai Manipur állam egy etnikai konfliktusa áll. A többségben lévő meitei és a kisebbségi kuki törzsek közösségei közötti összecsapásokban az utóbbi hónapokban 130 ember halt meg, és 60 ezer ember menekült el az otthonából. A konfliktusban nem ritka, hogy a nők megerőszakolását használják fegyverként, itt is két kuki nőt aláztak meg a meitei férfiak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!