Elhagyták a kórházat az Amazonas őserdejében megtalált gyerekek

2023. július 15. – 09:27

Másolás

Vágólapra másolva

A dél-amerikai dzsungelben 40 napig elveszve bolyongó, majd szerencsésen megtalált kolumbiai gyerekek elhagyják a kórházat – írja az El Universal. A négy gyerek csütörtök este hagyta el a bogotai Központi Katonai Kórházat (HMC), miután június 9-én kimentették őket a vadonból. Alultápláltság és kiszáradás miatt ápolták őket.

„A gyerekek már nincsenek kórházban”

– nyilatkozta a kolumbiai Családjóléti Intézet (ICBF) képviselője. A szervezet felelős a négy kiskorú felügyeleti jogának meghatározásáért, mivel az anya meghalt a balesetben.

Az uitoto őslakos közösséghez tartozó négy testvér, a 13 éves Lesly, a 9 éves Soleiny, a 4 éves Tien Noriel és az alig egyéves Cristin édesanyjukkal utaztak a kisrepülőn, amely május 1-jén lezuhant. A pilóta, egy másik felnőtt és az anya életét vesztette, így a gyerekek magukra maradtak.

ésében részt vevő katonát és kutyáját – Fotó: Sebastian Barros / AFP
ésében részt vevő katonát és kutyáját – Fotó: Sebastian Barros / AFP

A kolumbiai hatóságok és több száz önkéntes kutatott utánuk hetekig, míg végül június közepén megtalálták őket. Csak ezután derült ki, hogy az édesanyjuk még négy napig életben volt, és halála előtt arra kérte a gyerekeket, hogy hagyják ott, és induljanak útnak, hogy esélyük legyen a megmenekülésre.

A gyerekek felkutatásának 40 napját a világsajtó végig követte, a történetből film is készül majd.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!