Elkezdődött Kevin Spacey szexuális zaklatási ügyének tárgyalása Londonban

2023. június 28. – 13:55

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán megkezdődött Kevin Spacey zaklatási ügyének tárgyalása a londoni bíróságon – írja a Reuters. A tárgyalás négy hétig tart majd, tucatnyi zaklatási vádban kell döntenie a bíróságnak.

A 63 éves, kétszeres Oscar-díjas színész karrierje 2017-ben omlott össze, amikor többen szexuális erőszakkal vádolták meg, köztük Anthony Rapp színész, aki szerint 14 éves korában molesztálta Spacey. Azóta a manhattani bíróság ártatlannak találta Spacey-t. Ezután több más férfi is előállt Spacey állítólagos szexuális zaklatásaival kapcsolatban.

Kevin Spacey megérkezik a londoni bíróságra 2023. június 28-án – Fotó: Wiktor Szymanowicz / Anadolu Agency / AFP
Kevin Spacey megérkezik a londoni bíróságra 2023. június 28-án – Fotó: Wiktor Szymanowicz / Anadolu Agency / AFP

A vád szerint Spacey 2001 és 2013 között zaklatott fiatal férfiakat. A színész ellen felhozott vádak között szerepel a szeméremsértés, szexuális zaklatás és egy sokkal súlyosabb, a beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre kényszerítés is, amiért akár életfogytiglani börtönbüntetés is kiszabható. Spacey minden vádat tagad. A tárgyalás kezdete előtt egy német lapnak azt nyilatkozta, kész a visszatérésre, amint ártatlannak találják.

A brit ügyészség először tavaly májusban vádolta meg a színészt azzal, hogy 2005 és 2013 között öt férfit zaklatott – négyet Londonban és egyet Gloucestershire-ben. Az áldozatok a vádemelés időpontjában 30 és 40 közöttiek voltak. Tavaly novemberben újabb bűncselekmények elkövetésével vádolták meg: a hét vádpont szerint 2001 és 2004 között egy férfi ellen követett el többször szexuális erőszakot.

A tárgyalás az esküdtek kiválasztásával kezdődik meg szerdán.

Mióta kitagadta Hollywood, Spacey horvát és olasz filmekben bukkant fel.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!