Lukasenko azt állítja, hogy megegyezett Prigozsinnal, leállítják a Wagner műveleteit

2023. június 24. – 20:30

Másolás

Vágólapra másolva

Alekszandr Lukasenko belarusz elnök megbeszélést folytatott a Wagner-csoport vezetőjével, Jevgenyij Prigozsinnal, erről a belarusz elnök sajtószolgálata számolt be – írja a BelTA belarusz hírügynökség.

„Ma reggel Vlagyimir Putyin orosz elnök tájékoztatta belarusz kollégáját a dél-oroszországi helyzetről. Az államfők közös fellépésekről állapodtak meg. A megállapodásokat követően a belarusz elnök, miután saját csatornáin keresztül tovább tisztázta a helyzetet, az orosz elnökkel egyeztetve megbeszélést folytatott a Wagner vezetőjével, Jevgenyij Prigozsinnal” – közölte Lukasenko hivatala.

A beszámoló szerint a megbeszélések egész nap tartottak, és ennek eredményeként megállapodtak arról, hogy „Oroszország területén nem szabad vérfürdőt rendezni”. Azt írják, Prigozsin elfogadta Lukasenko javaslatát, miszerint a Wagner leállítja az oroszországi mozgásait, és további lépéseket tesznek a feszültség csökkentése érdekében.

„A helyzet megoldására egy abszolút előnyös és elfogadható, a Wagner harcosai számára biztonsági garanciákat nyújtó lehetőség van az asztalon.”

– írták.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!