Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban, ketten meghaltak

2023. június 21. – 16:54

Másolás

Vágólapra másolva

Lezuhant egy magyar katonai helikopter Horvátországban, a Čikola kanyonban, Šibeniktől nem messze, egyelőre tisztázatlan körülmények között. Két utasa meghalt, a harmadik társukat még keresik, írja a Telex.hu.

Az MTI-n közzétett tájékoztatás szerint a Magyar Légierő 2 Airbus H145-ös helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik helikopter 3 fővel a fedélzetén, egyelőre tisztázatlan körülmények között, Horvátország középső részén lezuhant.

„A mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, átkutatásuk során egyelőre 2 katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik” – közölte a magyar Honvédelmi Minisztérium.

A horvát Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy a horvát légierő két gépe is részt vesz a lezuhant helikopter keresésében, és azt is megerősítették, hogy nem a horvát fegyveres erők gépe szenvedett balesetet.

Szerda délután Novák Katalin magyar köztársasági elnök is részvétét fejezte ki hivatalos Facebook-oldalán az elhunyt katonák hozzátartozóinak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!