Gamerekkel bővítené a drónspecialista teamjét a Wagner zsoldoscsoport

2023. június 20. – 08:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz Wagner zsoldoscsoport 21 és 35 év közötti, játékos háttérrel rendelkezőket keres a csapatukba azért, hogy drónspecialistaként csatlakozzanak hozzájuk, mivel a háború során súlyos veszteségeket szenvedtek el – írja a legfrissebb jelentésében az amerikai Institute for the Study of War agytröszt.

A Wagner toborzóplakátja Moszkvában – Fotó: Makszim Sipenkov / EPA / MTI
A Wagner toborzóplakátja Moszkvában – Fotó: Makszim Sipenkov / EPA / MTI

A csoport toborzói üzeneteket tesznek közzé a közösségi médiában – közölte az ISW az orosz ellenzéki Verstkára hivatkozva, amely arról számolt be, hogy a toborzók nem várnak el katonai tapasztalatot sem. Az ISW felhívta a figyelmet az ukrán hírszerzési főigazgatóság (GUR) által közzétett hangfelvételre is, amelyben egy orosz katona a súlyos harctéri veszteségek miatt indított új Wagner-toborzási kampányról beszél.

„Az új Wagner-toborzási kampány állítólag felkészült kiképzőkkel történő tréninget, egészségügyi és életbiztosítást, modern felszerelést ígér, és azt, hogy minden újonc megkapja az összes megígért kifizetést” – írta az ISW. (The Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!