Náci zászlókkal tüntettek a floridai Disney Worldnél

2023. június 13. – 22:15

Másolás

Vágólapra másolva



Szombaton körülbelül 15 ember gyűlt össze horogkeresztes zászlókkal a Disney World floridai épülete előtt Orlandóban – írta a USA Today. Mások ugyanott Ron DeSantis kormányzót támogató üzeneteket jelenítettek meg.

A helyi seriff hivatala közölte, hogy két óra múlva hazamentek a tüntetők, és senki sem tartóztattak le, két ellentüntető is megjelent. Hozzátették, hogy a gyűlöletbeszéd minden formáját elítélik, de az embereknek joguk van a tüntetéshez.

Az orlandói demokrata képviselő, az iráni származású Anna Eskamani undorítónak nevezte a történeteket, hogy a városában náci jelképekkel kell találkoznia. Mindez nem először történik, már tavaly is volt egy hasonló akció.

Idén áprilisban írtunk arról, hogy a Disney beperelte Florida kormányzóját, a republikánus Ron DeSantist azzal az indokkal, hogy a politikus „kormányzati bosszúhadjáratot” indított a nagyvállalat ellen.

A Disney és DeSantis ellentéte akkor kezdődött, amikor a kormányzó – Magyarországhoz hasonló – törvényekkel korlátozta az államban az LMBTQ-reprezentációt és ezzel többek között a kiskorúak szexuális felvilágosítását is. A Disney akkor a dolgozói nyomására elítélte a törvényt, amire válaszul a helyi politikai erők korlátozták a cég jogait, és elkezdték megtorpedózni az állam egyik legnagyobb munkáltatójának egyik új fejlesztését. A helyzetet részletesebben ebben a cikkben elemeztük.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!