Putyin: Berlusconi az orosz nép nagy barátja volt, sokat tett az üzleti és baráti kapcsolatok fejlődéséért

2023. június 12. – 16:21

Másolás

Vágólapra másolva

„Silvio Berlusconi az orosz nép nagy barátja volt, és sokat tett az üzleti, baráti kapcsolatok fejlődéséért Oroszország és az európai országok között” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a hétfőn, 86 éves korában meghalt volt olasz miniszterelnökről.

„Európai, mondhatni globális jelentőségű politikus volt. Nem sok ilyen ember van most a nemzetközi színtéren” – mondta Putyin a Pavel Zarubin újságírónak adott interjúban, amelyet a Rosszija-24 televíziós csatorna sugárzott, írja az Interfax hírügynökség.

Vlagyimir Putyin és Silvio Berlusconi a római Fiumicino repülőtéren 2019. július 5-én – Fotó: Alexey Druzhinin / Sputnik / AFP
Vlagyimir Putyin és Silvio Berlusconi a római Fiumicino repülőtéren 2019. július 5-én – Fotó: Alexey Druzhinin / Sputnik / AFP

„Berlusconi volt a kezdeményezője az Oroszország és a NATO közötti kapcsolatok fejlesztésének. Az ő részvételével és kezdeményezésére jöttek létre a megfelelő kölcsönhatási mechanizmusok” – mondta Putyin, hozzátéve, hogy Berlusconi halála „nemcsak Olaszország, hanem a világpolitika számára is nagy veszteség”.

Orbán Viktor szintén szoros szövetségese volt Berlusconinak, a Twitter-oldalán megosztott közös fotójukhoz azt írta: „Elment a nagy harcos.”

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!