Kolumbiai repülőgép-baleset: a haldokló anya azt mondta a gyerekeinek, hagyják őt magára, és keressenek segítséget

2023. június 12. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

A kolumbiai dzsungelből kimentett gyerekek édesanyja négy napig életben volt a repülőgép-baleset után. A haldokló Magdalena Mucutuy azt mondta a gyerekeinek, hogy hagyják őt magára, és keressenek segítséget – írja a BBC.

A gyerekek apja, Manuel Ranoque újságíróknak azt nyilatkozta, hogy a legidősebb lánya, a 13 éves Lesly azt mondta neki, hogy az anyjuk arra biztatta őket, hogy menjenek, és mentsék magukat. „Az egyetlen dolog, amit a lányom tisztázott számomra, az az, hogy valójában az édesanyja négy napig életben volt” – mondta Ranoque a bogotái kórház előtt várakozó újságíróknak.

Manuel Ranoque, a repülőgép-balesetet túlélő gyerekek apja nyilatkozik újságíróknak a bogotái központi katonai kórház közelében 2023. június 11-én – Fotó: Herbert Villarraga / Reuters
Manuel Ranoque, a repülőgép-balesetet túlélő gyerekek apja nyilatkozik újságíróknak a bogotái központi katonai kórház közelében 2023. június 11-én – Fotó: Herbert Villarraga / Reuters

Magdalena Mucutuy és gyerekei május 1-jén Araracuarából repültek San José del Guaviaréba egy Cessna 206 típusú kisrepülőgéppel. A gép hajtóműhiba miatt riasztást adott ki, majd lezuhant a kolumbiai esőerdőben. Az anya és a két pilóta holttestét a hadsereg találta meg a baleset helyszínén, de úgy tűnt, hogy a gyerekek az esőerdőben vándorolnak, hogy segítséget keressenek.

A mentők a dzsungelben felfedezett nyomok, lábnyomok és beleharapott gyümölcsök alapján bukkantak a gyerekek nyomára.

A 13, 9 és 5 éves gyerek, valamint a 11 hónapos testvérük negyven napot élt túl a dzsungelben, mire múlt pénteken megtalálták őket a mentőalakulatok.

Nicolas Ordonez Gomes felidézte a pillanatot, amikor rátaláltak a gyerekekre: „A legidősebb lány, Lesly, a kislánnyal a karjában szalad felém, és azt mondta: »Éhes vagyok«. A két fiú közül az egyik felkelt, és azt mondta: »Anyukám meghalt«.” A gyerekeket ezután egy bogotái katonai kórházba szállították.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!