Nem emelnek vádat Armie Hammer ellen szexuális erőszak miatt

2023. június 1. – 15:02

Másolás

Vágólapra másolva

Nem emelnek vádat szexuális zaklatás miatt Armie Hammer amerikai színész ellen, miután a Los Angeles-i ügyészség ügyészei nem találtak „elegendő bizonyítékot” a vádemeléshez, írja a BBC.

„A szexuális erőszakkal kapcsolatos ügyeket gyakran nehéz bizonyítani, ezért a legtapasztaltabb ügyészeinket bízzuk meg a vizsgálatukkal. Ebben az ügyben ezek az ügyészek rendkívül alapos vizsgálatot végeztek, de úgy döntöttek, hogy jelenleg nincs elegendő bizonyíték ahhoz, hogy Hammer urat bűncselekménnyel vádoljuk” – mondta Tiffiny Blacknell, az ügyészség kommunikációs igazgatója szerdán.

Blacknell azt is mondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy a nőknek nehéz jelenteni a szexuális erőszakot, és még ha nem is tudnak vádemelést kezdeményezni, az áldozatsegítő szolgálatuk akkor is rendelkezésre áll.

Armie Hammer egy Instagram-posztban mondott köszönetet az ügyészségnek és a mellette kitartóknak is, és azt írta, alig várja, hogy „elkezdődjön egy hosszú és nehéz folyamat, ahhoz, hogy újra összerakjam az életemet, most, hogy a nevemet tisztázták”.

A Szólíts a neveden! és a Social Network sztárja ellen 2021 februárja óta folyik a nyomozás, miután több nő is kapcsolati erőszakkal vádolta meg. Az ügy egyik szereplője, egy Effie-ként emlegetett 24 éves nő például azt mondta, hogy a Facebookon ismerkedett meg Hammerrel, 2016 és 2020 között volt viszonyuk, de azt idővel beárnyékolta a színész erőszakos viselkedése. Az i-re a pontot egy 2017 áprilisában történt eset tette fele, amikor Effie vallomása szerint Hammer órákon keresztül bántalmazta őt, korbáccsal ütlegelte a lábát és megerőszakolta.

A színész idén áprilisban szólalt meg először a botrány 2021-es kirobbanása óta, a Hollywood Reporternek arról beszélt, hogy tizenhárom éves korában egy lelkész szexuálisan molesztálta őt, emiatt túl fiatalon szembesült a szexualitással, és a kiszolgáltatottságot olyan formában dolgozta fel, hogy mindig irányító szerepe legyen a szexben.

Az interjúban beszélt arról is, hogy a botrány kirobbanásának évében, 2021-ben gyakorlatilag öngyilkosságot kísérelt meg, kiúszott a tengerre, és azt várta, hogy megtámadja egy cápa, megfullad, vagy esetleg egy hajó átmegy rajta. Aztán a gyerekeire gondolt, és jobbnak látta visszaúszni. Hammernek két gyereke van Elizabeth Chamberstől.

Hammer saját magát seggfejnek és önzőnek titulálja, de szerinte most egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb. 2021 májusában bevonult elvonóra, most már más függőknek segít.

A botrány részleteiről még 2021-ben írtunk.

A tehetős Hammer családról, a színész dédapjáról pedig itt írtunk korábban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!