A viharos széltől elsüllyedt egy turistahajó Olaszországban, négyen meghaltak

2023. május 29. – 09:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 10:18: Négy ember meghalt, miután az észak-olaszországi Maggiore tavon az erős szélben elsüllyedt egy turistákat szállító hajó – írja az Ansa olasz hírügynökség.

A hajó vasárnap este borult fel Sesto Calende és Arona települések között. Az olasz tűzoltóság azt közölte, hogy húsz embert mentettek ki a vízből, nekik nincsenek súlyos sérüléseik. A negyedik eltűnt személyt még hétfő reggel is keresték, mentőbúvárokat és egy helikoptert is bevetettek, hogy segítsenek a kutatásban a tó déli végénél. Délelőttre az ő holttestét is megtalálták.

A balesetben egy orosz, egy izraeli és két olasz állampolgár halt meg. Az egyik holttestet a hajó roncsában találták meg, körülbelül tizenöt méter mélyen – erősítette meg a Busto Arsizio-i ügyészség.

Attilio Fontana, Lombardia régió elnöke szerint a „nagyon súlyos incidens” a rossz időjárás miatt következett be. A La Repubblica hírportál szerint a bérelt hajón egy születésnapi partit tartottak, amikor a baleset történt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!