Örményország elismerte, hogy a Hegyi-Karabah Azerbajdzsánhoz tartozik

2023. május 25. – 18:03

Másolás

Vágólapra másolva

Bejelentette a két ország közötti területi vita rendezését Nikol Pasinján örmény miniszterelnök és Ilham Aliyev azeri elnök Moszkvában, írta az MTI.

Pasinján az Eurázsiai Gazdasági Tanács csúcstalálkozóján közölte, hogy Örményország és Azerbajdzsán megállapodott egymás területi integritásának kölcsönös elismeréséről.

Aliyev kijelentette, hogy Örményország elismerte Hegyi-Karabahot Azerbajdzsán részeként, így lehetőség van a békemegállapodásra.

Ihlam Aliyev azeri elnök (b), Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Nikol Pasinján örmény miniszterelnök – Fotó: Johanna Geron / Reuters
Ihlam Aliyev azeri elnök (b), Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Nikol Pasinján örmény miniszterelnök – Fotó: Johanna Geron / Reuters

A posztszovjet térség egyik legjelentősebb befagyott konfliktusa a Hegyi-Karabahban. az azeri és örmény erők között 2020. szeptember 27-én újult ki, majd a szokatlanul komoly harcok november 10-én váratlan fegyverszünettel végződtek. A konfliktus történelmi beágyazottságáról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!