Légitámadás érte Kijevet hajnalban

2023. május 16. – 08:38

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország kedden a kora reggeli órákban rendkívül intenzív légitámadást indított Kijev ellen, drónokat és valószínűleg ballisztikus rakétákat is bevetve, írja a Reuters. A légvédelmi szirénák kedden hajnalban szinte egész Ukrajnában megszólaltak, és több mint három órán át hallatszottak Kijev és térsége felett.

Fotó: Gleb Garanich / Reuters
Fotó: Gleb Garanich / Reuters

„Az előzetes információk szerint a Kijev légterében lévő ellenséges célpontok túlnyomó többségét felderítették és megsemmisítették” – mondta Szerhij Popko, Kijev város katonai közigazgatásának vezetője a Telegrammon.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester elmondta, hogy a lezuhanó törmelék több autót is felgyújtott és megrongált egy épületet a főváros nyugati részén fekvő Szolomjanszkij kerületben. Három ember megsérült. Boriszpiltől délre a légvédelmi rendszerek visszavertek egy dróntámadást. A Kijevtől délkeletre fekvő Boriszpilben található a főváros fő utasszállító repülőtere, ez most zárva van. A többi kerületben a károk nem voltak jelentősek, és ott nincs információ áldozatokról – közölte a katonai közigazgatás.

Oroszország hetekig tartó szünet után április végén folytatta a nagy hatótávolságú rakétacsapásokat, és az elmúlt napokban sorozatos támadásokat indított, amelyek gyakran Kijevet vették célba. Ukrajna eddig a támadások túlnyomó többségét vissza tudta verni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!