Húsz év börtönt kockáztat a youtuber, aki a nézettségért repülőbalesetet mímelt

2023. május 12. – 12:21

Másolás

Vágólapra másolva

Elismerte bűnösségét az amerikai YouTuber, aki megjátszott egy repülőbalesetet a nézettség kedvéért. A férfi eltüntette a nyomokat a baleset helyszínéről, nyomozás akadályozása miatt így akár 20 év börtönbüntetésre is számíthat, írta a BBC.

A 29 éves Trevor Jacob 2021 decemberében tette fel a YouTube-ra a repülőgép lezuhanásáról készült videót, azt sugallva, hogy baleset történt. A videót már több mint 2,9 millióan látták.

Jacob a vádalku során azt mondta, hogy a videót egy termékszponzorációs megállapodás részeként vette fel, közölték az amerikai ügyészek.

A YouTuber 2021 novemberében a kaliforniai Santa Barbara repülőteréről egyedül indult útnak. „Nem állt szándékában elérni a célállomást, hanem azt tervezte, hogy a repülés során katapultál a repülőgépéből, és videóra veszi magát, amint ejtőernyővel a földre zuhan, valamint a repülőgépét, amint az ereszkedik és lezuhan” – közölte az ügyészi hivatal.

A repülőgép 35 perccel a felszállás után a kaliforniai Los Padres erdőbe zuhant. A férfi megkereste a roncsokat, és magához vette a kamerák felvételeit.

A YouTube-ra feltöltött videó nézői közül többen gyanút fogtak, megjegyezték, hogy Jacob kezdettől fogva ejtőernyőt viselt, és nem tett kísérletet a biztonságos landolásra.

Jacob jelentette a balesetet a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatalnak, de azt állította, hogy nem ismeri a helyszínt. Később azonban helikopterrel visszatért, és eltávolította, majd megsemmisítette a roncsokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!