Péntekre is szünetet rendelt el a Mercedes a német gyárban, ahol lelőttek két embert

2023. május 11. – 15:22

Másolás

Vágólapra másolva

Két 44 éves férfi meghalt, egy ember könnyebb sérüléseket szerzett csütörtökön reggel, amikor egy 53 éves támadó lőni kezdett a Mercedes-Benz sindelfingeni gyárában. Úgy tudjuk, a két áldozat és a támadó is németországi születésű török volt, a támadó egy, a Mercedes-Benzzel partnerségben/szerződésben álló alvállalkozó cég munkatársa lehetett. A támadás reggel háromnegyed nyolckor történt, a gyártást azonnal leállították a high-technek számító 56-os csarnokban, ahol az S osztályú és elektromos Mercedesek készülnek.

Az ott dolgozókat kivezényelték, hozzávetőleg másfél-két órát álltak kint sokkos állapotban, amit – sajtóhírek szerint – pszichológusi támogatással dolgozhatnak majd fel – ebben a cég segítséget nyújt majd nekik. A dolgozóknak helyi idő szerint déltől tartott tájékoztatást a vezetőség, és tájékoztatást kaptak arról is, hogy az érintett csarnokban sem csütörtökön, sem pénteken nem folytatódik a gyártás, csak hétfőn indítják újra az üzem kieső elemét. Kétnapnyi leállás egyébként jelentős kiesést jelent az autóiparban, különösen a Coviddal elindult szállítási, chip- és más alkatrészhiányokkal járó időszakok miatt.

„Megerősíthetjük, hogy incidens történt a sindelfingeni telephelyen. Kapcsolatban állunk a hatóságokkal, és igyekszünk tisztázni a tényeket. Az alkalmazottak biztonsága az első” – közölte a vállalat. A magyar származású osztrák mérnökről, a Barényi Béláról elnevezett utcában található telephelyen kb. 35 ezer alkalmazott dolgozik.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!